home

 

 

visie ebd  

De basis van mijn passie voor het begeleiden van mensen en voor leiderschap legde ik in de vijf jaren die ik als reisleider in Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en Zuidoost Azië werkte. In die jaren werden de fundamenten gelegd van mijn relationele en ervaringsgerichte aanpak.

Naast de vele inzichten in groepsdynamica hebben ook de culturele diversiteit binnen de groepen en de vele interculturele ontmoetingen ter plaatse me veel bijgeleerd over mezelf en anderen.
 
Om me bewust te worden van al hetgeen ik geleerd had, volgde ik de bachelor opleiding “Intercultureel management  en internationale communicatie” van CIMIC.

Het (outdoor) ervaringsgericht procesmatig werken scherpte ik aan in de open opleiding “ervaringsleren en procesbegeleiding” van Outward Bound. Even later begon ik voor hen op freelance basis tal van (internationale) verandering –en leiderschapstrajecten voor profit en social profitgroepen te faciliteren.

Sinds 2003 wordt het werken vanuit waardering een fundamenteel onderdeel van mijn aanpak. Via het outdoor netwerk en Herman Wittockx, professor aan de Universiteit van Nyenrode, kwam ik in contact met de veranderingsmethodiek Appreciative Inquiry. Tijdens een open opleiding AI en de vele opdrachten met Herman verdiepte ik me verder in deze aanpak. Ook de Cigo opleiding (KUL en Universiteit Hasselt) die sterk door het AI geïnspireerd is en een week olv Ron Fry aan de Case Western Reserve in Cleveland waar AI ontstaan is, droegen er toe bij dat ik me de methodiek nog meer eigen maakte.

Mijn coachende vaardigheden werden uitgediept in een aantal intensieve trainingen “Inspirerend Coachen” en de masterclass “Coachen van persoons –en zijnsvragen” van het Center for Selfmanagement.

Vanaf 2013 geef ik als programma manager vorm aan het Senior Leadership Development Programma aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

Mijn internationale ervaring en talenkennis maken het mogelijk dat ik naast het Nederlands regelmatig in het Engels, Frans en Spaans werk.

 

 
   
aanpak  
ervaringsleren  
coaching  
   
vragen  
vragen ind  
   
referenties  
   
contact